26 Mayıs 2022

HASTANEMİZİN TARİHÇESİ

Sarıgöl Devlet Hastanesi, Hastane Yaptırma Derneği’nin de katkılarıyla 04 EYLÜL 1969 yılında  inşa edilerek 50 standart, 30 fiili yatak kapasitesi ile hizmete açılmıştır.

Uzun yıllar Uzman Hekim sıkıntısı ve bina yetersizliği yaşayan hastanemizde 1982 yılında Ameliyathane kurularak hizmete girmiştir.Artan hasta talebini karşılamak amacıyla ilçe halkının ve Hastane yaşatma ve fakir hastaları koruma derneğinin katkılarıyla 1993 yılında ek bina yapımına başlanmış ve 1997 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir.

Halen 50 fiili ve 100 standart yatak kapasitesi ile hizmet veren Kurum 5937 metre kare arsa alanına ve 1110 metre kare bina alanına sahiptir.Hastanemizde Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve doğum servis ,Dahiliye Polikliniği ve Servisi  ile Acil ve 3 adet Diş Polikliniği, 2 adet Ameliyathane salonu, Laboratuvar, Röntgen birimleri bulunmaktadır. Banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve klima bulunan 22 adet özel oda ve 12 genel oda olanakları ile yataklı tedavi hizmetlerini sürdürmektedir.